Мультисклад

6 березня 2024 р. від
Олена Кирилюк

При створенні компанії в системі Odoo автоматично створюється 1 склад, якщо потрібно їх можна створити декілька.

Щоб створити ще один склад потрібно зайти в модуль Склад та в меню натиснути Налаштування, після цього Натиснути Склади.


Натискаємо кнопку Новий.

 

При створенні нового складу потрібно вказати його назву та коротку назву. Коротка назву складу буде вказувати в нумерації документів. Після цього натискаємо кнопку Зберегти.


Після того, як створили Склад, Коротку назву слід відредагувати, щоб було зрозуміло при декількох складах. Для цього в модулі Склад, в меню Налаштування заходимо в Розташування.


Заходимо на відповідне розташування вашого Складу і в Назві місцезнаходження вписуємо наприклад назву вашого Складу, до якого відноситься це Розташування. Після цього натискаємо кнопку Зберегти.



Складський облік в системі Odoo є комірковим. Тому є таке налаштування, яке покаже місцезнаходження товару у вашому складі (поличка, відділ, контейнер). Тобто всередині складу можна створити окремі місцезнаходження товару (локації).

Щоб включити локації в складі, потрібно в модулі Склад зайти в меню Налаштування, обираємо Налаштування та в групі Склад включаємо Місце зберігання.


Тепер, щоб зайти або створити Місце розташування, заходимо в модулі Склад в меню Налаштування обираємо Розташування.


Щоб створити нове Місце розташування, натискаємо кнопку Новий. Вносимо назву Місця розташування та Назву головного Складу, де це місце розташування знаходитиметься та Тип розташування. Після цього натискаємо кнопку Зберегти.