Автоматичне поповнення запасів та дозамовлення у постачальника, контроль залишків

6 березня 2024 р. від
Олена Кирилюк

У системі Odoo є автоматичне поповнення запасів, воно налаштовується в карті товару. Для того, щоб перейти в карту товару, заходимо в модуль Склад, натискаємо в меню Товари та обираємо Товари. 


Відкриваємо потрібний товар. Після цього натискаємо кнопку Правила поповнення.



Створимо нове правило поповнення товарів для цього натискаємо кнопку Новий.


Після цього з’явиться рядок правила поповнення, розберемо його.

Отже, 1 виділено Мінімальна кількість, Максимальна кількість та Замовити їх потрібно внести.

Мінімальна кількість – це мінімальна кількість товару, яка може бути на складі. Якщо буде менше цієї мінімальної кількості, товар буде автоматично поповнюватися.

Максимальна кількість – це максимальна кількість товару, до якої він автоматично буде поповнюватися.

Замовити – це з яким інтервалом товар буде повнюватися (1=1,2,3..; 10=10,20,30; 50=50,100,150…).

2-га виділена колонка Бажаний маршрут – це як саме товар буде поповнюватися, якщо товар закупляється, отже вибираємо придбати і система автоматично куплятиме в постачальника. Якщо товар виробляється, то ставимо Виробництво і при меншій кількості мінімальної створиться замовлення на виробництво.

Якщо ставимо Бажаний маршрут Придбати, то в сусідній колонці номер 3 потрібно обрати в якого постачальника відбудеться закупка.



Щоб додати Постачальника по цьому товару, потрібно перейти на цей Товар, заходимо в розділ Купівля і натискаємо кнопку Додати Товар, обираємо Постачальника та вказуємо Ціну, після цього натискаємо кнопку Зберегти. Тепер в правилах поповнення буде додано ще один постачальник для цього товару.





Читати далі
Мультисклад